Τρίτη 29 Μαΐου 2012

29 Μαίου. Σαν σήμερα η πιο όμορφη Πόλη του κόσμου αλλάζει χέρια με τη βία.

Σαν σήμερα πριν 559 χρόνια η πιο όμορφη πόλη του κόσμου αλλάζει χέρια δια της βίας έπειτα από δύο μήνες πολιορκίας.

Η Κωνσταντινούπολη καταλαμβάνεται από τους Οθωμανούς.

Η Πόλη αυτή ακόμα και σήμερα θεωρείται  μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου με τις δικές της ξεχωριστές ομορφιές αλλά και τα εξαιρετικά ιστορικά αξιοθέατα της πάνω στα οποία φυσικά ασέλγησαν οι καινούριοι ιδιοκτήτες τους βάζοντας δικές τους πινελιές '' τέχνης'' όπως μιναρέδες, ημισελήνους κτλ.

Σήμερα 2012 ο Έλληνας έχει την τάση να ξαναβλέπει καθημερινώς την ''Ινσταμπούλ'' πλέον μέσω των αναρίθμητων τουρκικών σειρών που υπάρχουν στο αθλιότερο  μέσω ενημέρωσης, με τη σημερινή του μορφή, που είναι η τηλεόραση.

Μπορεί το άρθρο αυτό να είναι λίγο άσχετο με την λογοτεχνία αλλά όπως έχετε δει κάνουμε αναφορά σε όλα τα ιστορικά γεγονότα που μας αφορούν, ως ένδειξη μνήμης και τίποτα παραπάνω.

Καλή συνέχεια ημέρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.