Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ο Ίων Δραγούμης προς τον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη.


Φίλε Καβάφη,

Σε στέλνω ένα άρθρο δικό μου, που ίσως δεν σε αρέσει, αλλά σε θυμήθηκα τόσες φορές αφότου έφυγες από την Αττική που ήθελα να σε γράψω δυο λέξεις. Λυπήθηκα πολύ που δεν μπόρεσα να σε ιδώ προτού φύγης, μα με ήταν αδύνατο. Ελπίζω να με έχης πάντα φιλική ενθύμησι, όπως κ' εγώ για σένα. Αν δημοσιεύσεις τίποτε, παρακαλώ πολύ να με στείλεις κανέν αντίτυπο. Δεν ξέρω

σε τι διάθεσι βρίσκεσαι, και αν ο Κωνσταντίνος Δέλτας θυμάται ακόμη την κοινή επιθυμία μας όλων, να βγαίνη στην Αλεξάνδρεια το περιοδικό που θα λέγεται «Τα τέσσερα τεύχη» - αλλά σας πληροφορώ και τους δυο πως σε λίγες μέρες έρχεται εδώ ο Βλαστός (Έρμονας) και θα μιλήσουμε βέβαια για το ζήτημα τούτο. Δεν σ' έγραψα και ότι ο ίδιος ο Β. με είχε μηνύσει πως θέλει και αυτός να συντέλεση αν και, καθώς λέγει, καιρό δεν έχει για να γράφη μακρειά άρθρα.

Και του Δέλτα και σένα, σας στέλνω τα πιο φιλικά μου χαιρετίσματα.

Ι. Δραγούμης
Δεδεαγάτς, 6 Νοεμβρίου 1905 


Από τo περιοδικό Χάρτης, τχ. 5/6,
Απρίλιος 1983




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.