Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μανώλης Δουκίδης- Μερικά αποφθέγματα...


- Όταν κάποιος σε κατηγορεί ότι κάνεις μόνο ό,τι θέλεις εσύ, συνήθως εννοεί ότι δεν κάνεις ό,τι θέλει αυτός.

- Μην περιμένεις να σου απονείμει ποτέ κανείς δύναμη, κύρος ή εξουσία. Όποιος τα θέλει, πρέπει να τα πάρει μόνος του.

- Αν χρειάζεται να θυμίσεις ότι εσύ κάνεις κουμάντο, τότε, πιθανότατα, δεν είσαι εσύ αυτός που κάνει κουμάντο.

- Αυτοί που νικούν στο τέλος, δεν είναι απαραίτητα οι καλύτεροι, αλλά αυτοί που είναι οι περισσότερο συμβατοί με το περιβάλλον τους...

 

- Είναι πάντα υπέροχο να κατακτάς το κορμί μιας γυναίκας. Είναι πολύ πιο συναρπαστικό όμως να κυριεύεις την ψυχή της.

- Η εξουσία, ο έπαινος, η φήμη, η επιτυχία είναι πράγματα που κάνουν τους καλούς καλύτερους και τους κακούς χειρότερους.

- Η πραγματική ζωή αρχίζει εκεί που σταματά η βολεμένη καθημερινότητα.

- Η επιμονή αντιστοιχεί στο «θέλω». Το πείσμα αντιστοιχεί στο «δεν θέλω».

- Η ζωή δεν είναι απαραίτητο να είναι τέλεια για να είναι υπέροχη.

- Κάθε πραγματικός άντρας, όσο πετυχημένος κι αν είναι στη δουλειά του, έχει τη φαντασίωση πως είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Μετά από κάποια ηλικία βέβαια, το ξεπερνάει και έχει πλέον τη φαντασίωση ότι είναι ένας κορυφαίος προπονητής.

- Κάθε γενιά θρησκόληπτων θέλει να πιστεύει ότι το τέλος του Κόσμου ή η Δευτέρα Παρουσία θα συμβεί επί των ημερών της. Ανέκαθεν, σε όλες τις εποχές, υπήρχε ένα τέτοιο φιλοθεάμον κοινό.

- Πρέπει να στοχάζεται κανείς πολύ σοβαρά γύρω από το θάνατο. Όχι για να πάθει κατάθλιψη, αλλά για να μπορέσει να απολαύσει τη ζωή.

- Ουσιαστικά, χρησιμοποιούμε πάντα τον όρο «έξυπνος» με την ετυμολογική του έννοια: αυτός που δεν κοιμάται. Θεωρούμε έξυπνο αυτόν που είναι γρήγορος, έτοιμος, δραστήριος, διεκδικητικός, καχύποπτος. Αλλά όλα αυτά δεν συνδυάζονται απαραίτητα με ευφυΐα και διανοητικές ικανότητες.

- Αυτό που έχει σημασία, ανά πάσα στιγμή, δεν είναι η θέση στην οποία βρίσκεσαι, αλλά η ταχύτητα με την οποία κινείσαι και, βεβαίως, η κατεύθυνση προς την οποία κινείσαι.

Τα είδαμε εδώ             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.