Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τι σας προτείνουμε για απόψε το βάδυ...;!

Το σύμπαν μέσα στο οποίο ζούμε είναι από τη φύση του μαγικό και τα φαινόμενα που υπάρχουν μέσα σε αυτό ως συστατικά της μαγείας του είναι σχεδόν πάντα πιστά σαν να γίνονται μέσα σε γνωστό και συγκεκριμένο χωρόχρονο για να τα δούμε εμείς. Μοιάζει το σύμπαν να θέλει να κάνει ένα δώρο στον άνθρωπο.

Μέσα από το όλον της κρίσης που πορευόμαστε αυτό τον καιρό οι '' Περσείδες'', τα γνωστά πεφταστέρια, πιστά στο ραντεβού τους θα στολίσουν τον ελληνικό ουρανό και αυτόν τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα απόψε Σάββατο 11 Αυγούστου και αύριο Κυριακή 12 Αυγούστου θα λάβει χώρα το πανέμορφο φαινόμενο της βροχής των μετεώρων.

Θα είναι περισσότερο ορατό στα βορειοανατολικά ουράνιου θόλου ενώ η αποκορύφωση της
'' βροχής'' θα είναι 100 αστέρια το λεπτό.

Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε κάτι σημαντικό.Η επόμενη πανσέληνος του Αυγούστου θα είναι στις 31 του μηνός πράγμα που σημαίνει ότι η λάμψη του φεγγαριού φέτος δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην θέαση των Περσείδων όπως έγινε πέρσι.

Εγκυκλοπαιδικά να πούμε ότι οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή προέρχονται από μία περιοχή ανάμεσα στον αστερισμό του Περσέα και της Κασσιόπειας.

Αυτό το φαινόμενο απασχολεί πολλούς επιστήμονες οι οποίοι ταξιδεύουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στα μέρη εκείνα που τα πεφταστέρια φαίνονται πολύ καθαρά, όμως εκτός από τους επιστήμονες αποτελεί και σημείο ρομαντισμού το οποίο συνδέεται με ερωτευμένους, ποιητές και συγγραφείς.

 Αυτή είναι λοιπόν η πρόταση του '' Ποίηση και Λογοτεχνία'' για απόψε το βράδυ αλλά και αύριο.
Απομακρυνθείτε από τα ψεύτικα φώτα των μεγάλων πόλεων, πηγαίνετε μόνοι ή με τον αγαπημένο-η σας σε σκοτεινά σημεία, πηγαίνετε σε μια παραλία, ένα βουνό ή οπουδήποτε αλλού και κοιτάξτε ψηλά. Κατα προτίμηση βορειοανατολικά. Εμπνευστείτε, διαβάστε ένα βιβλίο ή κάντε μια ευχή. Χαμογελάστε στον ουρανό, νοσταλγήστε, συγκινηθείτε και θα δείτε ότι:

" Τ`αστέρια τρεμουλιάζουνε καθώς 

το μάτι ανοιγοκλεί προτού δακρύσει..." Κ.Γ.Κ.

Ποίηση και Λογοτεχνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.