Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Τζο Νέσμπο - Ουρές για έναν ροκ σταρ της γραφής

«Διαδήλωση» στο Ινστιτούτο Γκαίτε για τον νορβηγό συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων

Ο κόσμος είχε κατακλύσει το αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε και περίμενε υπομονετικά. Ο Τζο Νέσμπο είχε καθυστερήσει λίγο, γιατί έφθασε αργά με το αεροπλάνο από τη Νορβηγία και έδωσε τέσσερις απανωτές συνεντεύξεις, η τελευταία τηλεοπτική. Η Α' γραμματέας της νορβηγικής πρεσβείας Αν Χάβνορ, που απηύθυνε χαιρετισμό, εκδήλωσε και εκείνη την έκπληξή της για τον μεγάλο αριθμό των παρευρισκομένων. Η τριακοσίων θέσεων αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και υπήρχαν πολλοί όρθιοι που κλήθηκαν - για λόγους ασφαλείας - να μεταβούν στο φουαγιέ, όπου υπήρχε βίντεο γουόλ. Εκεί φιλοξενήθηκαν άλλοι εκατό περίπου αναγνώστες του συγγραφέα...
 
 
Πολλοί μάλιστα ήταν φανερά φανατικοί του αναγνώστες. Κάποιοι είχαν ήδη διαβάσει στα αγγλικά βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά, άλλοι ήξεραν τα πάντα για τον βασικό πρωταγωνιστή των αστυνομικών μυθιστορημάτων του, τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Και όλοι σχεδόν, στο τέλος, κάθησαν υπομονετικά σε μια τεράστια ουρά που ξεκινούσε από το βάθρο του ομιλητή και έφθανε μέχρι την είσοδο της αίθουσας!
Ηταν τέτοια η ουρά, που οι άνθρωποι των εκδόσεων Μεταίχμιο, οι οποίοι οργάνωσαν την εκδήλωση, αναγκάστηκαν να ζητήσουν από τους αναγνώστες που περίμεναν υπομονετικά σε αυτή, συχνά και με τρία βιβλία για υπογραφή, να έχουν σε ένα χαρτάκι γραμμένο το όνομά τους για να μη χάνεται χρόνος. Διαφορετικά ο συγγραφέας θα έβαζε απλώς υπογραφή χωρίς άλλη αφιέρωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.