Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη αποκατάστασης της Μπενάκειου Βιβλιοθήκης

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η οριστική μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης των κτιρίων της Μπενάκειου Βιβλιοθήκης της Βουλής στην Αθήνα.
Η Βιβλιοθήκη παραμένει από το 2004 κλειστή για το κοινό, προκειμένου να ανακαινιστεί (λειτουργεί προσωρινά στο παλιό Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν).

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων έχει εγκρίνει ήδη την προμελέτη αποκατάστασης, καθώς και τη μελέτη συντήρησης του αρχιτεκτονικού και ζωγραφικού διακόσμου της Βιβλιοθήκης.
Η Μπενάκειος Βιβλιοθήκη απαρτίζεται από τρία κτίρια, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Τα κτίρια κατασκευάστηκαν σε δύο φάσεις. Το κεντρικό και το κτίριο του βιβλιοστασίου (κτίριο Β΄) χτίστηκαν το 1911-1912, ενώ το κτίριο Γ', όπου στεγαζόταν η βιβλιοθήκη του Γιάννη Ψυχάρη, ανεγέρθηκε το 1925-1926...



Μετά την αποκατάσταση των κτιρίων, αυτά θα στεγάσουν τα γραφεία διοίκησης (κεντρικό κτίριο), βιβλιοστάσιο (κτίριο Β') και βιβλιοστάσιο- αναγνωστήριο (κτίριο Γ').

Επίσης, η μελέτη προβλέπει μεταξύ άλλων να δημιουργηθεί στην κεντρική είσοδο πρόσβαση για ΑΜΕΑ, να προστεθεί στο τρίτο κτίριο δώμα, όπου θα λειτουργήσει καφετέρια, να επιτευχθεί η καλύτερη οριζόντια και κατακόρυφη επικοινωνία ανάμεσα στα κτίρια, καθώς και να ενισχυθεί η αντισεισμική συμπεριφορά των κτιρίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.