Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αποτελέσματα δημοσκόπησης...

Η δημοσκόπηση μας έλαβε τέλος και συμμετείχαν περισσότεροι από 150 αναγνώστες (αν λάβουμε υπόψιν το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της δημοσκόπησης). Ελπίζουμε σε μια επόμενη δημοσκόπηση μας να ψηφίσουν στο σύνολο τους οι αναγνώστες μας και όχι μόνο ένα μικρό ποσοστό.


Τα αποτελέσματα: 



Ερώτηση:
Από που προτιμάτε να κανετε την αγορά ενός βιβλίου;

Βιβλιοπωλεία
  (84%)
 
Διαδίκτυο
  (21%)
 
Βιβλιοπωλεία μεταχειρισμένων
  (16%)
 
Παρεμπόριο
  (0%)
Άλλο
  (3%)

Εκ των αποτελεσμάτων παρατηρούμε πως ο μέσος αναγνώστης προτιμάει ακόμα τον παραδοσιακό τρόπο αγοράς ενός βιβλίου του, ο οποίος φυσικά είναι το βιβλιοπωλείο που έχει ποσοστό 84%. Δεύτερο έρχεται το διαδίκτυο με 21%, όμως θα πρέπει να τονίσουμε ότι ενδεχομένως αυτό δεν είναι καθόλου μικρό ποσοστό αν αναλογιστεί κανείς πως στην χώρα μας ακόμα οι συναλλαγές μέσω διαδικτύου βρίσκονται σε νηπιακό στάδιο. 
Μια νέα '' μόδα'' αρχίζει να ξεπροβάλει και δεν είναι άλλη από τα βιβλιοπωλεία μεταχειρισμένων βιβλίων. Αυτό δεν το βλέπουμε μόνο μέσω της δημοσκόπησης μας αλλά και μέσα από συζητήσεις μας, για πολύ κόσμο τα βιβλιοπωλεία μεταχειρισμένων είναι παράδεισος. Αφενός είναι πιο φθηνά και αφετέρου μπορεί να βρει ο αναγνώστης βιβλία που ίσως δεν υπάρχουν στην κυκλοφορία ενώ μπορεί επίσης να προμηθευτεί και συλλεκτικά βιβλία. Τα βιβλιοπωλεία μεταχειρισμένων έχουν ποσοστό 16%. 
 Ένα ποσοστό της τάξεως του 3% δεν έχει προσδιοριστεί καθώς βρίσκεται στην επιλογή
 '' Άλλο'' ενώ το αισιόδοξο στην όλη ψηφοφορία είναι το 0 μηδέν που κρατάει το ''παρεμπόριο''. 
Είναι γεγονός πως στο παρεμπόριο μπορεί να δει κανείς φθηνότερα βιβλία όμως όλοι μας γνωρίζουμε πως με το να γλιτώσουμε 2-3 ευρώ ουσιαστικά σκοτώνουμε την λογοτεχνία. Είναι θέμα παιδείας κάποιος να αποφεύγει το παρεμπόριο. 

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.