Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ποίηση βγαλμένη από την Λογοτεχνία ''φανταστικού''...

Το παρακάτω τετράστιχο είναι απόσπασμα από ποίημα το οποίο έγραψε ο μεγάλος (ο μεγαλύτερος ίσως) συγγραφέας του φανταστικού Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ μέσω του παράφρονα Άραβα ερευνητή και ποιητή- ήρωας του Νεκρονομικόν, έργο του Λάβκραφτ.

(Κατά καιρούς κάνουμε κάποιες αναφορές και στη ''φανταστική'' λογοτεχνία γιατί αποτελεί ένα πολύ γοητευτικό ''είδος'' της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η λογοτεχνία του φανταστικού έχει πολλά να πει και φυσικά έχει κοινό δικό της που την λατρεύει. Ας μη ξεχνάμε λοιπόν και αυτό το είδος λογοτεχνίας το οποίο μάλιστα αντιπροσωπεύεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και στην χώρα μας από συγγραφείς- ερευνητές τα ονόματα των οποίων δεν θα αναφέρουμε για να μην αδικήσουμε κάποιον σε περίπτωση παράλειψης.)

Δείτε ένα χαρακτηριστικό και όμορφο τετράστιχο παρακάτω το οποίο ενδεχομένως και να περικλείει όλη την Λαβκραφτική λογοτεχνία.

“Δεν είν’ νεκρό εκείνο
 που αιώνια μπορεί να περιμένει. 
Μα με το διάβα των παράξενων αιώνων
 ως κι ο θάνατος μπορεί να πεθαίνει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.