Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο Ντουρς Γκρινμπάιν στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών

  Ο Ντουρς Γκρινμπάιν στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών
 Ενας από τους σημαντικότερους γερμανούς ποιητές, κάτοχος του περίφημου βραβείου Μπύχνερ

Ο Ντουρς Γκρινμπάιν, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης γερμανικής ποίησης, κάτοχος πολλών επαίνων και διακρίσεων με κορυφαίο το βραβείο Μπύχνερ, της μεγαλύτερης γερμανικής λογοτεχνικής διάκρισης, θα βρεθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Γκαίτε.  Στο πλαίσιο του λογοτεχνικού αναλογίου που διοργανώνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου (Ομήρου 14-16, στις 20.00, είσοδος ελεύθερη για το κοινό) ο Γκρινμπάιν θ΄απαγγείλει ποιήματά του και θα συζητήσει με το κοινό...\

 

Γεννημένος στις 9 Οκτωβρίου 1962 στη Δρέσδη της πρώην Ανατολικής Γερμανίας όπου και έζησε μέχρι την αποφοίτησή του από το Λύκειο, ο Γκρινμπάιν σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου, ενώ στα νεανικά του χρόνια συνεργάστηκε με εφημερίδες κι εργάστηκε στο θέατρο. Ο συγγραφέας Χάινερ Μίλερ τον έφερε σ΄επαφή με τον εκδοτικό οίκο Suhrkamp, όπου το 1988 δημοσίευσε την συλλογή ποιημάτων «Γκρίζα ζώνη το πρωί». Μετά την Επανένωση της Γερμανίας την επόμενη χρονιά, ο ποιητής ταξίδεψε στην Ευρώπη, στην Ασία και στις ΗΠΑ ενώ τα τελευταία χρόνια βάση του αποτελεί το Βερολίνο απ΄όπου συνεχίζει να ταξιδεύει, ανταποκρινόμενος σε διάφόρες προσκλήσεις. 

Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.