Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Το σινεμά συναντά τον Ντίνο Χριστιανόπουλο

 
Το «Red city», πρώτη ταινία του Μάνου Τσίζεκ είναι εμπνευσμένη από ποιήματά του


«Βλέποντας το Red City συγκινήθηκα, γιατί ο Μάνος Τσίζεκ μου θύμισε τον εαυτό μου όταν πρωτοξεκίνησα ως ποιητής» ήταν ορισμένα από τα εγκωμιαστικά λόγια του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του 25 χρνου σκηνοθέτη Μάνου Τσίζεκ. Ο  γνωστός ποιητής έδωσε το παρόν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο  Ιανός της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του φεστιβάλ κινηματογράφου που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην ίδια πόλη. Το «Red city» του Mάνου Τσίζεκ (που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο) προβάλλεται στο ελληνικό πρόγραμμα...

 

«Η προσπάθεια του Μάνου μου θύμισε τη δεκαετία του 1960, τότε που είχα συνδεθεί με τον παππού του, τον Κάρολο Τσίζεκ» συνέχισε ο κ. Χριστιανόπουλος. «Οταν προσπαθούσαμε να κάνουμε πολλά και θέλαμε να πετύχουμε  μια ισορροπία ανάμεσα στο παραδοσιακό και το μοντέρνο. Και ενώ πετύχαμε κάτι ουσιαστικό, αποτύχαμε. Σήμερα, σημασία έχει ότι η φιλία μου με τον Τσίζεκ συνέχισε επί  50 χρόνια όσο και να ανατράπηκε ό,τι επιδιώξαμε.»

Το «Red city» μια ποιητική ταινία που παρά τις σεναριακές ατέλειές της μοιάζει με πανδαισία ιδεών σε έναν έξαλλο χορό, περιέχει ποιήματα τόσο του Χριστιανόπουλου όσο και της Μαρίας Ταταράκη, Ο παραγωγός της, αμερικανοαρμένιος Λίντσεϊ Αλιξανιάν ιδρυτής της εταιρίας New York Entertainment Group βάση της οποίας είναι το Λονδίνο, πίστεψε στο τολμηρό και ανατρεπτικό όραμα του Τσίζεκ και αποκαλει το "Red City", «φουτουριστικό ταξίδι κινηματογραφοφιλικών αναφορών και συγχρόνως μια αλληγορία για την Αθήνα στου σήμερα, αν και στην θέση της αθήνας θα μπορούσε να βρίσκεται μια οποαδήποτε πόλη του κόσμου.»

Οι Ειρήνη Σταματίου, Νικόλας Μπράβος, Χριστίνα Δαλαμάγκα, Αυγουστίνος Κούμουλος και Αργύρης Θανάσουλας ανήκουν στο καστ της ταινίας, την μουσική της οποίας έγραψε ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου. Αξίζει επίσης να ειπωθεί ότι στην μουσική επιμέλεια συνεργάστηκε και ο Μoby
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.