Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

"Ύμνος στην Ελλάδα" στο Metapolis


Η έκθεση καλλιγραφίας και ποίησης της Junyan He, με τίτλο "Ύμνος στην Ελλάδα", παρουσιάζεται στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, στο χώρο του ΜETApolis, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλάδας - Κίνας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2012.

Ως αρχαία παραδοσιακή τέχνη, η κινεζική καλλιγραφία διακοσμεί ιερούς ναούς αλλά και σπίτια. Οι αρχαίοι Κινέζοι ποιητές κληρονομούν μια παράδοση την οποία ακολουθούν και εξελίσσουν χαράζοντας σε πέτρες στα βουνά ή σε παπύρους τα ποιήματα τους μέσω της εξαιρετικής τέχνης της.

Εδώ η καλλιγραφία μετουσιώνεται σε καλλιτεχνική μορφή έκφρασης των ποιημάτων. Συνεπώς είναι μια τέχνη αυτούσια και ανεξάρτητη από τα γραφόμενα που καθρεφτίζει. Ένας διακεκριμένος ποιητής είναι και εξαιρετικός καλλιγράφος. Αυτή είναι και η μοναδική ρομαντική έκφραση των αρχαίων Κινέζων ποιητών.

Η Junyan He είναι Κινέζα ποιήτρια που διαμένει στη Ελλάδα. Η "Ελλάς", η χώρα του φωτός, της δίνει την ευχή της, τροφοδοτώντας την συγχρόνως με έμπνευση να δημιουργήσει. Έχει γράψει πολλά ποιήματα για τη Ελλάδα, που υμνούν τη ομορφιά της ιστορίας, της μυθολογίας, των μοναδικών πολιτιστικών συμβόλων της και των φυσικών της τοπίων.

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 22 Νοεμβρίου 2012 - 2 Δεκεμβρίου 2012

Ημέρα & Ώρα:
Καθημερινά: 18.00 - 21.00
Σάββατο: 12.00 - 21.00
Κυριακή: 12.00 - 18.00
Δευτέρα Κλειστά

Είσοδος Δωρεάν

METApolis, Αιόλου 48 - 50, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3253 550


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.