Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Στο Top-20 τέσσερις Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι...Μην αλλάξεις κανάλι...

Στο Top-20 τέσσερις Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι...Μην αλλάξεις κανάλι...

Είσαι ένας νέος άνθρωπος, κάπου στην Ελλάδα.

Κατα πάσα πιθανότητα ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο θ' αποκτήσεις κάποιο smartphone, για τον τρόπο με τον οποίο θα μπαίνεις στα club χωρίς να πληρώνεις είσοδο ή για τον τρόπο με τον οποίο με τον οποίο θα κυκλοφορήσεις το/την αγόρι/κοπέλα που θέλεις, σε μαγαζί στο οποίο θα σε χαιρετάνε μέχρι και οι καθαρίστριες.

Επίσης αντλείς έμπνευση από διάφορες προσωπικότητες του Star Channel, από υποψήφιους τραγουδιστές, μοντέλα, παρουσιαστές, μαϊντανούς, γλάστρες, bartenders, κτλ....

Τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά όταν υπάρχουν αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως αυτοδημιούργητα τέκνα εφοπλιστών, βιομηχάνων και λοιπών celebrities.

Είσαι ένας νέος άνθρωπος, κάπου στον υπόλοιπο κόσμο.

Κατα πάσα πιθανότητα θα έχεις γνωρίσει (και πολύ πιθανόν να μιλάς και τη γλώσσα) τον Πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας. Αυτό θα έχει γίνει είτε στο σχολείο είτε στο Κολλέγιο - Πανεπιστήμιο. Θα έχεις γνωρίσει τη διδασκαλία και τα έργα προσωπικοτήτων όπως ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αρχιμήδης.

Δεν θα φοβάσαι μήπως χαρακτηριστείς φασίστας (από την Αριστερά) ή εθνικιστής πατριώτης (από την Ακρο-Δεξιά), υποστηρίζοντας ότι αυτοί οι τέσσερις Αρχαίοι Έλληνες επιστήμονες, βρίσκονται ανάμεσα στις είκοσι προσωπικότητες, με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης (M.I.T.) στις Η.Π.Α., μετά από συλλογή δεδομένων απ' όλες τις εκδόσεις της Wikipedia, κατέληξε σε μία λίστα προσωπικοτήτων, οι οποίες γεννήθηκαν πριν το 1950 και οι οποίες με το έργο τους ασκούν επιρροή στον υπόλοιπο κόσμο....
 

Αλήθεια, τί μπορεί να μας πει μία τέτοια λίστα;

Πολλά...και σίγουρα δεν είναι μία λίστα για να υπερηφανευόμαστε, αλλά για να καθίσουμε και να σκεφτούμε, εάν μπορούμε να βγαίνουμε με αρχαιοελληνικά σύμβολα, είτε στο δρόμο είτε στο διαδίκτυο και να υποστηρίζουμε θεωρίες φυλετικής υπεροχής, τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ούτε μία παράγραφο από τη διδασκαλία των τεσσάρων προγόνων μας.

Θα πρέπει να προβληματιστούμε, για ποιον λόγο κάποιοι πεθαμένοι Έλληνες επιστήμονες - φιλόσοφοι, συνεχίζουν να φιγουράρουν σε λίστες, παρέα με μεγαθήρια όπως ο Χριστός, ο Νεύτωνας, ο Αϊνστάιν ή ο Ντα Βίντσι;

Τέτοιες λίστες θα έπρεπε να μας στέλνουν σε βιβλιοθήκες και σε βιβλιοπωλεία, έτσι ώστε ν' απαντήσουμε στο εύλογο "γιατί;"....

Μέχρι τότε, συντονιστείτε από τις 18:00 για την πραγματική επιρροή....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.