Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Earthquake Rose: Το τριαντάφυλλο του σεισμού!

Στις 28 Φεβρουαρίου 2001 ένας σεισμός μεγέθους 6,8 Ρίχτερ έπληξε την πόλη Olympia της Ουάσιγκτον, με εστιακό βάθος περίπου τριάντα χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Κράτησε περίπου μισό λεπτό χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερες ζημιές. Ένα εκκρεμές με άμμο, το οποίο βρισκόταν στο κατάστημα «Mind Over Matter» στην περιοχή Port Townsend παρήγαγε λόγω του… ταρακουνήματος μερικά πολύ ενδιαφέροντα σχέδια, μεταξύ των οποίων και ένα τριαντάφυλλο.
perierga.gr - "Εarthquake rose": Το παράξενο τριαντάφυλλο του σεισμού!
Οι απαλές καμπύλες που βλέπετε έξω από το «earthquake rose» (σ.σ. το τριαντάφυλλο του σεισμού) όπως ονομάστηκε δημιουργήθηκαν όταν κάποιος έθεσε σε κίνηση το εκκρεμές, χωρίς καμία… σεισμική βοήθεια. Το τριαντάφυλλο, όμως, που βλέπετε στο κέντο είναι αποτέλεσμα της κίνησης από τον σεισμό!



perierga.gr - "Εarthquake rose": Το παράξενο τριαντάφυλλο του σεισμού!
Το εντυπωσιακό αυτό τριαντάφυλλο έκανε πολλούς να παραξενευτούν, αναζητώντας διαφορετικές ερμηνείες για τη δημιουργία του αν και οι γεωφυσικοί και σεισμολόγοι αποφάνθηκαν ότι «η κίνηση του σεισμού και η μετακίνηση του εδάφους με συγκεκριμένο τρόπο οδήγησε σε αυτή την εκπληκτική… σύμπτωση της δημιουργίας ενός σχήματος πάνω στην άμμο που μοιάζει τόσο πολύ με ρόδο. Θα μπορούσε να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό εάν ο σεισμός ήταν διαφορετικός», αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.earthquakerose.com.
perierga.gr - "Εarthquake rose": Το παράξενο τριαντάφυλλο του σεισμού!
perierga.gr - "Εarthquake rose": Το παράξενο τριαντάφυλλο του σεισμού!http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.