Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ο Λεμονόκηπος: παρουσίαση στο Etage Littéraire, στη στοά του Booze Cooperativa


Το Booze Cooperativa παρουσιάζει το νέο βιβλίο της Μαρίας Γαβαλά, «Ο Λεμονόκηπος» την Τετάρτη …


23 Ιανουαρίου 2013 στις 7.30 το απόγευμα.
Θα μιλήσουν ο Θανάσης Μήνας και η συγγραφέας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Γιώτα Φέστα


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Πού οδηγεί η αχαλίνωτη φαντασία ενός μικρού κοριτσιού, η οποία το σπρώχνει σε ένα παιχνίδι διόγκωσης των γεγονότων και αλλοίωσης της πραγματικότητας; Και τι γίνεται όταν κάποιος ζητά εκδίκηση επειδή τον έδιωξαν μακριά από τον παράδεισο των πρώτων στιγμών της ζωής του; Πώς συνδυάζονται η νοικοκυροσύνη και η λογική με την αταξία και την παραφορά; Και πόσο σώφρον είναι τελικά μια ενήλικη γυναίκα να τρυπώνει σε ξένες αυλές και σε απαγορευμένους κήπους, γυρεύοντας την ηδονή του ξεχωριστού και του σπάνιου;

Τα κύρια πρόσωπα αυτού του μυθιστορήματος είναι δύο φίλες. Η Ιωάννα προσπαθεί να ενηλικιωθεί, να βγει από τα σκοτάδια όπου η παιδική ηλικία έστησε το βασίλειό της και να γίνει αυτεξούσια γυναίκα. Απ’ την άλλη μεριά, η Σμαράγδα ανεβαίνει τον δύσκολο δρόμο της καλλιτεχνικής καταξίωσης. Η πρώτη θέλει να γίνει συγγραφέας, αλλά καταλήγει εστιάτορας. Η δεύτερη, που είναι ηθοποιός, στο τέλος καταφέρνει να κερδίσει την καρδιά του κοινού της, διασχίζοντας έναν κόσμο μυστικών και ψεμάτων. Δύο νέες γυναίκες με ομοιότητες και διαφορές, μια σχέση έλξης και απώθησης, και ένας ολόκληρος κόσμος που αγωνίζεται να μην καταρρεύσει.

Αυτό που διασώζεται όμως είναι η βεβαιότητα πως «τα φαντάσματα χάνονται την ημέρα, πρώτα όμως πρέπει να ’χει κανείς το κουράγιο να τα καλέσει στο φως».


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ:

Η Μαρία Γαβαλά γεννήθηκε στο Κορωπί Αττικής το 1947. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έχει δουλέψει στην εκπαίδευση. Έχει ασχοληθεί με το επιστημονικό ντοκιμαντέρ, έχει γυρίσει ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση και αφηγηματικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Έχει γράψει κείμενα για τον κινηματογράφο, που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά, εφημερίδες και στις ειδικές εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει μεταφράσει θεωρητικά κείμενα για τον κινηματογράφο και σύγχρονη γαλλική λογοτεχνία. Ο λεμονόκηπος (Κέδρος, 2012) είναι το όγδοο βιβλίο της. Από τις Εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί επίσης και η συλλογή διηγημάτων της Από γυαλί (2011).


Info

ΤοποθεσίαBooze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα (Etage Littéraire)
ΗμερομηνίαΤετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, στις 7:30 το βράδυ
ΠληροφορίεςΤηλ.: 2103240944 - 210 3240945







Πηγή: http://www.culturenow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.