Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη στην Herald Tribune: Κική Δημουλά, "Το σκοτεινό όραμα της Ελληνίδας Ποιήτριας"

Ο τίτλος του δημοσιεύματος, ανατριχιαστικός. "Το σκοτεινό όραμα της Ελληνίδας Ποιήτριας"! Με δύο λέξεις η Κική Δημουλά τα είπε όλα για την Ελλάδα του σήμερα. “Σκότος και χάος”! Η ποιήτρια μίλησε στην International Herald Tribune η οποία επέλεξε να τοποθετήσει τη συνέντευξή της στην πρώτη της σελίδα με φωτογραφία της.


“Σκότος και χάος”. Δεν θα μπορούσε καλύτερα η κα.Κική Δημουλά να περιγράψει αυτό που ζούμε.

Σκότος με λίστες που δεν ανοίγουν, μ΄ ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο έχουν ενταχθεί βίαιες ακραίες οργανώσεις -που έχουν αποκαταστήσει διαυλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση- με πολίτες που ζουν τη πλήρη εξαθλίωση,απαξίωση και σε καθεστώς φόβου, με βασικούς πυλώνες του κράτους, όπως η εκπαίδευση, η υγεία και οι Ένοπλες Δυνάμεις συστηματικά να καταστρέφονται μέρα με την μέρα.


Κι όχι απλά κανείς να μην ασχολείται, αλλά να έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση, ότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα βοηθά προς αυτή τη κατεύθυνση, “πριονίζοντας” τα θεμέλια του κράτους.

Η Κική Δημουλά είπε πολύ σημαντικά πράγματα στην IHT:

Συγκρίνοντας τη περίοδο της χούντας με τη σημερινή η ποιήτρια είπε ότι φοβάται πως τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. “Η χούντα κυνηγούσε τους αριστερούς. Τώρα όλη η χώρα είναι υπό διωγμό”!

Μίλησε για τις περικοπές στους πολίτες λέγοντας ότι “επειδή 100 άνθρωποι έκαναν κατάχρηση εξουσίας ,καλούνται να πληρώσουν όλοι οι πολίτες”.

Τουλάχιστον κι αυτό είναι παρήγορο , έχουμε ακόμη ανθρώπους πολλούς όπως η κα.Κική Δημουλά για να λένε αυτά τα απλά για τους πολίτες αλλά ακατανόητα για τους “ηγέτες” μας πράγματα από τις πρώτες σελίδες μεγάλων εφημερίδων του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.