Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Το κοινό διαβάζει Θερβάντες

Διήμερο εκδηλώσεων με την συμμετοχή του κοινού για τον εορτασμό της ημέρας Θερβάντες στην Κέρκυρα
 
 
Ανάγνωση αποσπασμάτων από τον «Δον Κιχώτη» και μουσική περιλαμβάνει το διήμερο εκδηλώσεων για τον ισπανό συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες που διοργανώνει το Επίτιμο Προξενείο της Ισπανίας στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 20 και 21 Απριλίου, με την ευκαιρία της Ημέρας Θερβάντες.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 20 Απριλίου, από τις 11:00 ως τις 17:00 Κερκυραίοι ανεξαρτήτως ηλικίας καλούνται να διαβάσουν αποσπάσματα από τον «Δον Κιχώτη». Για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης το Επίτιμο Προξενείο της Ισπανίας στην Κέρκυρα καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν μαζί του στα τηλέφωνα 26610-30457 ή 6976800190 ή στις διεύθυνση cervantes.corfu@gmail.com.

Η ανάγνωση αποσπασμάτων μίας ως δύο σελίδων από τον Δον Κιχώτη, το κλασικό μυθιστόρημα του Θερβάντες στο οποίο ένας ονειροπαρμένος ιππότης παρέα με τον αγαθό υποκόμο του, τον Σάντσο Πάντσα, μπλέκει σε αμέτρητες περιπέτειες από την στιγμή που αποφασίζει να υπερασπιστεί τους κατατρεγμένους, μπορεί να γίνει στα ελληνικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα γερμανικά, στα ιταλικά ή στα Ρωσικά.

Μια μέρα μετά, την Κυριακή 21 Απριλίου στις 12:00, η Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κερκύρας θα διοργανώσει εκδήλωση εμπνευσμένη από το έργο του Ισπανού λογοτέχνη.

Η αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Νικηφόρου Θετόκη 10) θα φιλοξενήσει και τις δύο εκδηλώσεις.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.